Toernooien

Er zijn twee soorten judo, technisch en wedstrijdjudo. Graag willen wij beide vormen aanbieden aan onze leden. Met technisch judo worden de verschillende technieken getraind, zoals zij oorspronkelijk bedoeld zijn. Hiermee wordt staan efficiëntie van kracht en veiligheid voorop.  Het wedstrijd judo is meer gericht op de praktijk. Daarbij is maar één doel, de wedstrijd winnen. Bij onze trainingen worden voornamelijk technische lessen gegeven. Deze vormen zijn niet met elkaar te vergelijken, maar hebben elkaar wel nodig. Enerzijds om technieken aan te leren en anderzijds je technieken in de praktijk toe te passen.

Beginnende judoka’s

Voor de beginnende judoka’s hebben wij een teamcompetitie opgezet. Drie tot vier keer per jaar wordt er om toerbeurt door alle deelnemende judoclubs een teamcompetitie georganiseerd. Het zijn heel kleinschalige toernooitjes waar de beginnende judoka’s en ouders leren hoe een judowedstrijd verloopt. Op het eind wordt verteld welk team gewonnen heeft. Maar omdat vooral hier het meedoen belangrijker is dan winnen hebben we geen prijzen. Op het eind van het seizoen krijgen alle deelnemers wel een oorkonde en een aandenken. Het wordt aangeraden om als beginnend judoka hier aan deel te nemen.

Tieners

Voor de oudere judoka’s is er een tienertoernooi. Dit wordt tweemaal per jaar georganiseerd. Het toernooi is geschikt voor alle niveau en is speciaal bedoeld voor judoka’s die op een latere leeftijd met hun judocarrière begonnen zijn. De wedstrijden verlopen met een poulesysteem, dat gebaseerd is op de leeftijd, niveau, gewicht en geslacht van de judoka. Op het eind krijgen alle deelnemers een prijs.

Judo Cup Brabant

Na het grote succes van afgelopen seizoen, komt er een nieuwe editie van de Judo Cup Brabant. Dit zijn 5 vooraf geplande wedstrijden met clubs uit de regio. Na elke wedstrijd krijgen de judoka’s een oorkonde met hun behaalde resultaat. Alle gegevens worden ingevoerd in de computer, waardoor de poule indeling van de volgende wedstrijd geoptimaliseerd wordt. Op het eind van het seizoen wordt gekeken hoeveel punten de judoka’s hebben behaald in het gehele seizoen. Aan de hand daarvan ontvangen zijn een (grote) prijs. Mocht je komend seizoen willen deelnemen aan wat judowedstrijden, raad ik jullie ten zeerste aan om je in te schrijven voor deze competitie. Het niveau op het toernooi is heel divers, waardoor het geschikt is voor al leeftijden en niveaus judoka’s.

Je kan je nu al inschrijven voor komend seizoen!

Data:
Zaterdag 22 september 2018
Zaterdag 3 november 2018
Zaterdag 19 januari 2019
Zaterdag 23 februari2019
Zaterdag 25 meii 2019

Niveaus

Om een duidelijker beeld van een toernooi te geven, delen wij ze in op niveaus. Mocht je vragen hebben over een toernooi of je eigen niveau? Neem gerust contact op met de trainer!

Niveau C: Klein oefentoernooi voor beginnende judoka’s zonder enige ervaring. Alle deelnemers krijgen een prijs. Leuk judoën en leren wedstrijden doen staat centraal.
Niveau B: Regionaal toernooi voor judoka’s met enige ervaring. Er wordt gewerkt met een poulesysteem. Alle deelnemers krijgen een prijs
Niveau A: Bondswedstrijden met mogelijke een eliminatiesysteem. Voor judoka’s met wedstrijdervaring. Alleen de winnaars krijgen een prijs

Judoka van het jaar competitie

Om judoka’s te stimuleren iedere training te bezoeken en om meer aan wedstrijden deel te nemen, zijn er gedurende het gehele seizoen punten te verdienen. Het volgen van de gewone training levert al 1 punt op. Het meedoen aan een wedstrijd levert ook 1 punt op en hoe hoger men scoort des te meer punten. 1e = 3 p, 2e = 2p, 3e = 1p. Wie de meeste punten heeft is judoka van het jaar.

​​Hildie toernooi en clinic door Reinier de Ridder

Geboortejaar 2013 t/m 2003 (5 t/m 15 jaar)

Zaterdag 6 april clinic
Zondag 7 april toernooi

Sporthal Hercules
Rijtseweg 1
5087 BJ Diessen

Tijden toernooi

Tijden clinic

Locatie: sporthal Hercules Diessen
Datum: 6 april 2019
14 jaar en ouder: 14.00 – 15.00 uur
Tot en met 13 jaar: 15.00 – 16.00 uur

Voor leden van Deusone GRATIS

13-03-2019

Bijzonderheden

LET OP! apart inschrijven voor de clinic en/of toernooi!

Teamcompetitie Middelbeers

2013 t/m 2009

Zondag 19 mei 2019

Middelbeers

9.00 uur.

Voor leden van Deusone GRATIS

8 mei 2019

Bijzonderheden Voor de beginnende judoka’s hebben wij een teamcompetitie opgezet. Het zijn heel kleinschalige toernooitjes waar de beginnende judoka’s en ouders leren hoe een judowedstrijd verloopt. Op het eind wordt verteld welk team gewonnen heeft. Maar omdat vooral hier het meedoen belangrijker is dan winnen hebben we geen prijzen. Het wordt aangeraden om als beginnend judoka hier aan deel te nemen.

​​Open Clubkampioenschappen Judo Team Coolen Oisterwijk

Geboortejaar 2016 t/m 2002

A t/m C

26 mei 2019

Sporthal De Leye Oisterwijk

12-05-2019

Bijzonderheden

Er wordt gewerkt in poules waardoor iedereen een gegarandeerd aantal wedstrijden heeft en alle deelnemers krijgen een prijs. Er is een doorlopende prijsuitreiking en we streven ernaar om de Judoka’s in ongeveer één uur tijd hun wedstrijden en prijsuitreiking te laten hebben.

Judo Cup Brabant 2018-2019

2012 t/m 2002

A t/m C

Data:
Zaterdag 22 september 2018
Zaterdag 3 november 2018
Zaterdag 19 januari 2019
Zaterdag 23 februari2019
Zaterdag 25 meii 2019

Plaatsen

Diverse dorpen in de omgeving

Aanvang

De wedstrijden zijn tussen 12.00 en 17.00 uur. Meestal wordt er gewerkt met blokken van één uur.

€ 30,- voor alle 6 de wedstrijden

z.s.m.

Bijzonderheden Na elke ronde krijgen de deelnemers een oorkonde. Aan het einde van de competitie krijgen de Judoka’s een prijs n.a.v. het aantal punten wat zij hebben behaald.

inschrijven

Voornaam en achternaam
Geboortedatum
Huidige band